Pofta buna !

Tort cu sufleu de brânză şi fructe:

Ingrediente

Pentru blat

120 g făină
150 g zahăr
3 ouă
Pentru crema de brânză
500 g brânză cremoasă, scursă bine
500 g smântână dulce
100 g zahăr
15 g gelatină
3 kiwi
4 piersici din compot
Pentru decor
10 g gelatină
200 ml compot de fructe

Preparare

Pentru a pregăti blatul, separi gălbenușurile de albușuri. Bați gălbenușurile cu 100 g de zahăr până devin o cremă albă. Adaugi făina cernută și mixezi totul la viteză mică. Separat, bați albușurile spumă împreună cu restul de zahăr. Amesteci cele două compoziții. Torni aluatul într-o tavă tapetată și o dai la cuptorul preîncălzit 45 de minute.
Pentru crema de brânză, bați smântâna dulce, apoi o amesteci cu brânza cremoasă și cu zahărul. Mixezi totul la viteză mică.
Amesteci gelatina cu 3 linguri de apă, apoi o încălzești pe foc până se topește. O torni peste amestecul de brânză cu smântână.
Cureți kiwi de coajă și le feliezi, împreună cu piersicile din compot. Înmoi gelatina pentru decor în compotul de fructe și o încălzești pe foc până se topește.
Pui blatul răcit într-o tavă cu pereții înalți și detașabili, torni jumătate din crema de brânză, adaugi câteva bucăți de fructe, apoi răstorni și restul de cremă.
Deasupra decorezi prăjitura cu fructele care ți-au rămas și torni compotul cu gelatină. Dai prăjitura la frigider 8-10 ore.

Fotografie
2 +1ri
2
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s