Nikita Hrusciov

Nikita Hrusciov a fost analfabet pana la 25 de ani

Acesta este adevarul. Dar a recuperat urgent. In  primul rand i-a luat locul lui Stalin la conducerea URSS, apoi l-a denuntat pe Stalin  ca  criminal care a ucis milioane de rusi fara mila, apoi si-a impus punctul de vedere  batand cu pumnul in masa, sau mai rau la ONU si-a scos pantoful din  picior si a batut  cu tocul lui in pupitru. Era  un primitiv, un grobian dar, nu putem spune ca era un tradator de tara, ca nu a reusit sa inteleaga politica internationala si rolul URSS in  lume, de la aceea vreme.  A tratat cu americanii transformarea Cubei in stat socialist, in contrapartida a rechetelor nucleare americane.
Dar daca ne raportam la politicienii nostrii intarziati mintal si dupa  25 de ani, ba chiar pana la intrarea in linie dreapta spre nemurire nu merita banii pe care ii cheltuim cu ei.
Hrusciov dovedeste ca  nu trebuie sa inveti buchea  de mic, cu cat incepi mai tarziu cu atat ai sansa de reusita, pentru ca intelegi mai bine  valurile vietii. Eu nu stiu ce sa mai inteleg din atitudinea conducatorilor Romaniei din 1989 incoace !  Unul mai dobitoc  ca altul, si pe parcurs indobitocirea lor continua dar, ce este mai grav se continua indobitocirea noastra. Si vad ca se reuseste si sunt sanse de a deveni  noi romanii un popor de dobitoci. Dobitoci cu diploma sunt deocamdata  politicienii.
Vreau sa inteleg daca aceste  fiinte grobiene sunt asa de la natura,sau joaca teatru intr-o piesa scrisa de altii, mai marii Europei. Dar parca joaca teatrul prea natural.
Nu mai trebuie sa suportam aceste animale cu chip de om si minte de cocos (prost),sa faca ce vor din  tara noastra si din neamul nostru.
Cum necum Nikita Hrusciov si-a dovedit patriotismul cu demnitatea omului simplu si a ramas pana la moarte  atasat de  valorile comuniste. Imi plac ooamenii CARE LUPTA PENTRU CONVINGERILE LOR, INDIFERENT DE CE PARTE A BARICADEI SE SITUEAZA. CINSTE LOR !!!

Nikita Hrusciov (1894-1971)

Foto:Hrusciov batand cu pantopul in pupitru la ONU.

Hrușciov a fost considerat de către inamicii săi din Uniunea Sovietică drept un țăran necioplit și necivilizat, care avea reputația de a întrerupe vorbitorii pentru a-i insulta. Politburo l-a acuzat odată de ‘planificare utopică aiurită’ – referindu-se la politica schimbătoare pe care o promova. El a întrerupt în mod repetat conferința Organizației Națiunilor Unite din septembrie-octombrie 1960, bătând cu pumnul în masă și țipând în limba rusă în timpul discursurilor. Pe 29 septembrie 1960, Hrușciov a întrerupt de două ori discursul premierului britanic Harold Macmillan prin țipete și prin lovirea cu pumnul a mesei. Imperturbabilul Macmillan a spus fraza celebră: „Aș dori să mi se traducă asta, dacă a vrut să spună ceva.”

La ONU, două săptămâni mai târziu, Lorenzo Sumulong, delegatul filipinez, l-a întrebat pe Hrușciov cum poate încrimina imperialismul capitalist occidental, atâta vreme cât URSS-ul făcea un lucru similar în Europa Răsăriteană. Hrușciov s-a înfuriat și i-a spus lui Sumulong că este „o jigodie și un lacheu al imperialiștilor”, după care și-a scos un pantof din picior și a făcut o mișcare ca și cum ar fi bătut cu el în masă.

Cu o altă ocazie, Hrușciov a spus referindu-se la capitalism: „Vă vom îngropa!”. Această frază, ambiguă atât în engleză cât și în rusă, a fost interpretată în fel și chip. Hrușciov a devenit faimos pentru că a strigat președintelui american: „Vă vom îngropa. Rachetele noastre puteau să nimerească o muscă deasupra teritoriului Statelor Unite”.

Adversarii lui Hrușciov l-au demis pe acesta la o ședință a Comitetului Central din 14 octombrie 1964. Înlocuirea a fost datorată în mare parte bădărăniei lui Hrușciov, care era văzută de elita partidului ca teribil de jenantă pe scena internațională. Modul în care a gestionat Hrușciov criza rachetelor din Cuba a contribuit de asemenea la revolta internă împotriva lui. Conform memoriilor lui Hrușciov, în mai 1962 a plănuit să plaseze rachete cu rază medie de acțiune în Cuba într-o încercare de a contracara rolul crescut pe care-l câștigau Statele Unite în dezvoltarea și desfășurarea de rachete strategice. El a prezentat de asemenea acțiunea ca fiind menită să protejeze Cuba de o nouă invazie sponsorizată de SUA, așa cum fusese invazia eșuată din Golful Porcilor din 1961.

După înlocuirea sa de la putere, Hrușciov a petrecut șapte ani în arest la domiciliu. A murit în casa sa din Moscova, pe 11 septembrie 1971. Hrușciov este înmormântat în Cimitirul Novodevici din Moscova, Rusia.

Publicat de 
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s